De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine01
Gekookte mosselen in BLITZ 
Vis moet zwemen maar de mosselen liggen graag in BLITZ van Brouwerij Bliksem.
Zij gebruiken Duitse Cascade en Amerikaanse Citra-hop en dat maakt het fris met de hopbitterheid van citrus. 
Een pracht combi.
 
4 personen 20 min 

Wat hebben we nodig
 
  • 4 kg verse mosselen
  • Scheutje olie
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 witte ui in halve manen
  • ¼ Spaanse peper fijn gesneden
  • 1 wit gedeelte van prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • Wat grof gesneden platte peterselie
  • 1 flesje BLITZ
 
Hoe te maken
Was en controleer de mosselen voor het koken en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen. 
Neem een grote pan met een passende deksel.
Giet er de olie in en zet op een laag vuur en fruit er de knoflook, pepers, ui het wit van de prei in aan.
Voeg de mosselen en de in stukken gesneden bleekselderij toe en giet er het bier op.
Hou een slok of twee over voor jezelf om die te proeven.
Kook de mosselen met het deksel op de pan 4-6 minuten tot de mosselen open zijn. 
Schud de mosselen tussentijds regelmatig om. Strooi er voor het serveren de peterselie over heen.
  
Sausje.
  • 2 eetlepels mosterd
  • Kookvocht van de mosselen
  • 6 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout uit de molen
 
Serveer er vers gesneden friet bij of gewoon een stevig brood. Maar drink er zeker en vast een BLITZ bij.
 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief