De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine01
Livar varkenswang in Westvleteren
 

Zacht gegaarde Livar varkenswang met trappist van Westvleteren, 
puree van aardpeer, twee bereidingen van schorseneer en gestampte erwten

Bijna niks zo lekker mals als de wangen van het Livar varken.
Die beesten lopen heel de dag te lachen in het heuvelachtige Limburgse landschap. Ze zijn in 2 jaar flink
door gegroeid. Livar is meer dan een producent van varkensvlees.
Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu.

En dat proef je.

 

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

  • 1 kg varkenswangen
  • maiskiemolie 
  • 1 rode ui, 1 wortel
  • ¼ groene selderij
  • 2 el rietsuiker
  • 2 flesjes trappist Westvleteren 8°
  • ½ l bruine fond
  • 3 steranijs, 3 teentjes knoflook
  • ¼ Spaanse peper
  • 10 g gember, 1 tl anijszaad
  • 20 g citroengras
  • tijm, laurier en rozemarijn
  • 500 g aardpeer
  • 400 g verse schorseneren
  • 100 g mimolettekaas
  • melk, room, boter
  • tempuradeegje 
  • 100 g erwtjes, ½ ui

Hoe te maken

Was de varkenswangen in koud water, snij het overtollige vet af. Kleur de wangen in maiskiemolie en kruid met peper en zout.

Giet het vet af. Laat de versneden ui, wortel en selderij en de peper meebakken. Bestrooi met rietsuiker en begiet met 2 flesjes trappist en de bruine fond.

Voeg steranijs, look, gember, anijszaad, citroengras, tijm, laurier en rozemarijn toe. Laat heel zacht onder deksel sudderen gedurende vier uur.

Schil de aardpeer en de schorseneren. Kook beide in gezouten water met een scheutje melk.

Giet na 6 minuten de schorseneren af en snij ze in stukken van 5 cm.

Rol deze in geraspte mimolette en laat 4 stukken krokant worden in de oven op 180°.

Rol 4 andere stukken in tempuradeeg en frituur op 180°. Kook de aardpeer verder gaar en mix glad met wat room en boter.
Kook de erwtjes gaar in gezouten water, mix glad met een gestoofde ui. Werk op met een klontje boter.

Dien eventueel op met gebakken bospaddenstoelen. Schenk bij dit gerecht een tripel van Westvleteren 8°.

 

00streeklijn Logo
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief