De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Rode mul op groene groenten

Alsof je op een terrasje aan De Vieux-Port in Marseille zit.
Een met zon overgoten terras met uitzicht op de eeuwenoude natuurlijke haven.
Het decor van vele films als “de graaf van Monte Cristo” en de klassieker “Le Port du désir”
en dat proef je bij dit gerecht.

Wat heb je nodig

  • 4 rode mulfilets ( 2 PP)
  • Halve courgette in kleine frietjes
  • Halve prei in reepjes van 4 cm
  •  ½ witte ui in halve maan ringen
  • 2 Lente ui
  • Wat veldsla
  • Olijfolie
  • 1 knoflook teentje
  • Groene kruiden,
  • Peper zout uit de molen 

Hoe te maken

Dutch Cuisine

Giet een beetje olijf olie in een kommetje en meng er de gehakte knoflook door.

Kruidendressing:
Maak met ongeveer 50 cl olijfolie, de peterselie en het groene gedeelte van de lente ui een kruidendressing met een staafmixer in een hoge beker.

Wok de ui met nog wat knoflook in een beetje olijfolie half gaar en voeg dan de prei en de courgette toe.
Bestrooien met peper en zout en zet de pan even op zij.

Laat de filetjes even op kamertemperatuur komen en verhit intussen de grillplaat.
Smeer de vis in met knoflookolie en grill de vis een halve minuut aan de witte kant op de plaat.
Draai hem dan heel voorzichtig een beetje om en grill hem dan nog eens een halve minuut.
De rode kant gril je niet. Dat is niet echt nodig en de kleur blijft behouden.

Neem de borden leg er wat gewassen veldsla op. en leg de filets op de gewokte groenten.
Druppel de kruidendressing eromheen en ik zou zeggen smakelijk eten en drink er een Tripel bij!

 



 

 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief