De winkelwagen is leeg
Diklipharder
Diklipharder 

De diklipharder leeft in scholen vlakbij de kust en in brak water.
Het is een zeer sterke smaakvolle vis en fantastisch om mee te werken in de keuken.
Voor op de BBQ of in de smooker, hij kan altijd. Vandaag gaat hij de pan in met parelgort.

Wat hebben we nodig

  • 2 filets van de diklipharder
  • Scheutje olie
  • 2 sjalotten gesneden
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 8 kleine tomaatjes
  • 200 gram parelgort
  • Groentebouillon
  • Blokjes komkommer van 3x3 mm 60 gram
  • Kruidendressing

Hoe te maken

Neemt een mooie filet van deze vis, met wat peper en zout en insmeren met olie.
De pan zet je op een middelmatig heet vuur. 
Je legt hem eerst aan de vel-kant erin 2 minuten en draai hem dan om en zet de pan in de oven op 160 graden. 
Voordat de pan de oven in gaat doe je er de gesneden sjalot en knoflook bij. 
En eventueel wat kleine tomaatjes.
 
Vandaag gebruik ik er parelgort bij (gepelde gerst)!
Dat doe je door ruim water op te zetten met de parelgort en groentebouillon erin, 
en vervolgens afgieten. 

Schep de parelgort op een bord en leg er de diklipharder op.
Eventueel voor de frisheid wat blokjes komkommer en druppel er wat kruidendressing overheen. Smakelijk! 

 Texel2011 005 Diklipharder

 De staande netten visserij methode gebruiken ze nog op Texel.

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief