De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Chef's Mojo Pork Cubano

 Net als in de film "ik wil het".
Mojo Pork Cubano uit de film CHEF

 Ik ben er ook regelmatig klaar mee, deze bizarre tijd. Wat je dan wil is maar een ding, er tussenuit, gewoon even weg van al dat gezeur
maar zeker ver weg van al die foodbloggers, die vaak geen respect hebben voor de echte traditionele keuken. Eten zoals eten bedoeld is, puur en eerlijk.
Daarom hier vandaag een ode aan mijn held Carl Casper in zijn film CHEF.

Chef Carl Casper is een gerespecteerde chef-kok in een restaurant in Los Angeles.
Wanneer zijn gerechten door een foodblogger worden afgekraakt flipt Carl compleet. Hij weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te
geven en wordt door zijn baas ontslagen. Hij koopt een aftandse foodtruck om daarmee door Amerika te rijden en de heerlijkste Street food
gerechten te verkopen. Hij heeft met zijn kooklust het Cubaanse broodje Mojo Pork Cubano op creatieve wijze nieuw leven in geblazen.
Ik was verkocht.

Warning Warning garde
Maak een dag van te voren de marinade, werk alles de volgende dag af en kijk dan pas de film.

 

 

Wat heb je nodig

2 kg Livar -varkensschouder zonder botten
Mojo-marinade (recept hieronder) Chef Mojo Pork Cubano 01
150 gram dun gesneden kookham
500 gram Zwitserse kaas, in dunne plakjes
3 hele dille-augurken, in de lengte dun gesneden
Paar eetlepels gele mosterd
6 zachte baguettes in de lengte doorgesneden
1 kopje ongezouten zachte boter
 
Voor de Mojo Marinade
Sap van 2 sinaasappelsap, vers geperst
Sap van 6 vers geperste limoenen
150 ml extra vierge olijfolie
1 bosje koriander, gehakt
1 eetlepels verse oregano, gehakt
1 eetlepel sinaasappelschil, fijn geraspt
1 bosje muntblaadjes, gehakt
3 eetlepels gehakte knoflook
2 theelepels komijnpoeder
Grof zout
Zwarte peper uit de molen

Hoe te maken

Dutch Cuisine

 

Maak eerst de marinade in een grote kom en meng alle ingrediënten van de Mojo-marinade
(behalve zout en peper) goed door elkaar.Breng het dan op smaak met peper en zout en leg
er de varkensschouder in. Zorg dat hij goed in de marinade ligt en masseer de marinade goed
in het varkensvlees. Dek de kom af met keukenfolie en zet hem een nacht in de koelkast.

 

De volgende dag.
Verwarm je Smoker voor op 230 °C en leg hem dan in het midden van de grillplaat. Als hout voor de Smoker pak ik het liefst kersenhout.
Haal het varkensvlees uit de marinade. Veeg overtollige marinade van het oppervlak. Breng royaal op smaak met peper en zout. Leg hem op
de tweede plank van de Smooker Laat hem ongeveer 45 minuten liggen totdat de buitenkant bruin begint te worden. 
Zorg dat na 45 minuten de grilltemperatuur omlaaggaat naar 200 ° C en ga door met roken tot je de kerntemperatuur van 75 ° C bereikt is,
dat gaat ongeveer twee uur duren. Haal de schouder van de grill en laat hem minstens 30 minuten rusten voordat je gaat snijden.
De mooiste plakken snij je pas een dag later maar we kunnen niet wachten dus ik snij nu gelijk een aantal plakken van 4 mm dik.

 

Opmaak
Trek nu eerst een fles bier open en neem een flinke slok. Terwijl de schouder nog ligt te rusten snij de zachte baguettes in de lengte
doormidden en leg je ze met de binnenkant op de grill. Een dikke ijzerplaat op je gasfornuis kan ook en mocht je een paninigrill
hebben is dat ook prima. Leg er vervolgens de dik gesneden kookham bij en de dikke plakken schouder. Geef ze een mooi bruin kleurtje.
Draai de baguettes om en smeer de onderste in met mosterd. Bouw nu het broodje op.

Twee plakjes gegrilde ham, twee plakjes geroosterd varkensvlees, een plak Zwitserse kaas, drie plakken augurken en gele mosterd op het bovenste broodje.
Boter vervolgens de onderkant en bovenkant in met de zachte boter.
Leg de baguettes op de Grill, en plaats een grillgewicht boven op de baguettes.
En nu rustig wachten tot de kaas netjes is gesmolten de bodem goudbruin.
Snij baguettes in drie stukken en leg ze op een vetvrij papier met een servet, ga achterover zitten en zet de film op.

 

 

chef poster
Film poster CHEF

 

 Chef Scene | Making a Cubano.
 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief