De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
Scheermessen "Lockdown"   

De kappers mogen weer open en daarom zetten we een tafeltje met scheermessen voor u klaar.
De logica in de versoepelingen zijn haast niet meer te volgen want of je je nu op een stoel laat
scheren of op een stoel aan een tafeltje op het terras laat verrassen met deze heerlijk supervruchten uit de zee.
Beide is net zo genieten.Om de overheid tegemoet te komen serveren we de scheermessen
vandaag met een kappershoes en een kammetje met schaar als bestek.

 

Wat heb je nodig

Pak scheermessen (500 gram)

  • Flinke scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt 
  • 1 witte ui in halve manen 
  • 1 grote vleestomaat in blokjes 
  • 1 rode paprika in blokjes 
  • 1 pakje zee-venkel 75 gram
  • Sherry azijn 
  • Peper en zout uit de molen 
    Geen zee-venkel te krijgen, pak dan wat lente-ui en snij die in ringen.

 

Hoe te maken

Dutch CuisineLeg de scheermessen eerst in een bak met ruim water en een flinke eetlepel zeezout.
Laat ze daar minstens één uur in liggen en roer er ook zo nu en dan even met je hand doorheen.
In de tussentijd zet je alle ingrediënten klaar op de werkbank.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of wat nog mooier is, als je het
gerecht kan maken op de BBQ op een grote ijzeren plaat.
Zo ga je te werk zoals de Spanjaarden dat doen “a la plancha”.
Bak de scheermesjes met knoflook en ui 1 tot 2 minuten op hoog (!) vuur tot de schelpen openstaan.
Voeg dan de paprika, tomaat en de zee-venkel toe.
Nog 2 minuten op het hoge vuur laten staan en dan besprenkelen met de sherry azijn.
Draai er met de molen wat peper en zout overheen en klaar.

Laat de schelpen niet langer koken wanneer ze open zijn.
Dan worden ze taai en dat wil je niet. Eet er stokbrood bij en ik drink er het liefst een Chablis Premier Cru bij.
 

 

 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief