De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Halskarbonade met pittige mosterd

 Een heerlijk ouderwets gerecht van een bijna vergeten stukje vlees.
De lekkerste halskarbonade krijg je als deze ouderwets gaar wordt gesudderd zoals ons mam dat vroeger deed.
Ik gebruik natuurlijk een flinke klont boter om daarin de halskarbonade heerlijk gaar te laten sudderen
met de deksel op de pan dan valt de halskarbonade uit elkaar en is ze boterzacht met heel veel smaak.
Succes, met dit heerlijke bijna vergeten stukje vlees!

Wat heb je nodig

  • 4 halskarbonade
  • (room)boter
  • pittige mosterd
  • bloem
  • peper en zout
  • scheutje water (of bier)

  Hoe te maken

Dutch Cuisine

Smeer de karbonade in met de pittige mosterd en haal het vlees door de bloem.
Laat ondertussen de boter in de pan smelten en bak de karbonade lekker aan.
Zelf giet ik er altijd een scheut bier bij. Wat voor bier maakt eigenlijk weinig uit,
elfs dat halve flesje van de avond ervoor dat er net niet meer in ging.
Laat daarna alles gewoon voor ongeveer 25 minuten rustig zijn gang gaan.

 

 

 

[Klik op de foto voor het Livar album]

 

Wat eten we erbij

  • 450 gr Rozeval aardappelen
  • 1 koolraap
  • ½ knolselderij
  • maisolie
  • knoflook
  • peper & zout
  • paprika poeder

 

Snij de aardappeltjes in dunne plakjes, bijna als chipjes. Giet wat olie in de wok en bak de chipjes in de hete olie gaar.
Voeg de gesneden knoflook erbij en breng alles op smaak met peper en zout.
De koolraap en knolselderij schillen en in dobbelstenen snijden van 2x2 cm.
Beetgaar koken in water met ruim zout.
Afgieten en deze ook even wokken in de olie met een beetje paprikapoeder.
Absoluut een echte aanrader!

En met een Westmalle Dubbel erbij is het feest compleet.  

 

 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief