De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Keeltjesstamp

Dat raapstelen niet alleen smakelijk zijn, weet ik al vanaf dat ik als klein manneke bij ons opa in de groentewinkel kwam.
Ze zijn ook nog eens bijzonder gezond en bevatten veel vitamines, mineralen en zelfs omega 3 vetzuren en bijna geen calorieën.

Nu maken die calorieën mij niet zoveel uit, ik vind ze vooral heel erg lekker.

Wij maken er een Voorjaarsstamppot van raapstelen en gepocheerde Hoeve kipfilet van.

 

Wat heb je nodig 

  • 800 gr frieslanders aardappelen
  • 1 fles Tripel brouwerij de Toekomst
  • 600 gr verse raapstelen
  • 2 el boter
  • Peper en zout

 Voor de bouillon 

  • ½ ltr. Water
  • 1 gesneden ui
  • ¼ prei
  • 2 tenen gesneden knoflook
  • Grove peper en zout

 Voor de biersaus 

  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook  
  • scheut room
  • half flesje Tripel 

 Hoe te maken

Dutch Cuisine

Begin met de bouillon doe alle ingrediënten in een pan en laat deze even aan de kook komen.
leg de kipfilets erin en laat het op een laag vuurtje in alle rust garen. Dat duurt ongeveer 1 uurtje.
Voor de voorjaarsstampot snij je het blad van de verse raapstelen in stukken van 1 cm breed, de stelen mogen wat kleiner gesneden worden.
Was de raapstelen goed en laat ze uitlekken en een zeef.
Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken, kook ze af met ruim water met zout.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stoom ze even droog.
Giet dan 1/3 van de Tripel bij de aardappelen, samen met de boter.
 Stamp nu de raapstelen door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Biersaus

Neem een klein steelpannetje en smelt er 50 gr boter in samen met een fijngehakt sjalotje en 1 gesneden teentje knoflook.
Schep er een eetlepel bloem bij en roer het door elkaar.
Laat de roux even garen en giet er wat van de bouillon bij en nog een scheut Trippel.
Op smaak brengen met peper en zout en de rest van het bier opdrinken. Af maken met een scheut room.

Opmaak

Trancheer de kipfilet en lag hem op het bord samen met de stamp en giet er dan de saus overeen.

 Voor dit recept heb ik de trippel van brouwerij de Toekomst gebruikt uit Fijnaart. 
De Tripel heeft zijn naam te danken aan de 3 soorten granen: gerst, tarwe en haver.
Er zijn kruiden aan toegevoegd waardoor het een heerlijke smaakexplosie is.
Subtiel zal je de koriander en de toegevoegde gedroogde sinaasappelschil proeven.
Tripel van 9%  [klik hier voor meer info]

 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief