De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Zomerse Roodbaars 

We gaan de caravan poetsen en wat eten we daarbij?
Roodbaars in tomatensaus met flespompoen en paprika.
De zon is er nog net niet en voor de tuin is het weer ook al niet te best, dus jawel half Brabant gaat dan de caravan poetsen. 
En dan willen we er natuurlijk wel het zomerse gevoel bij hebben.
Want na zo’n lange tijd niks word het nu tijd om het dik en dubbel in te halen.
En dan zou ik zelf van alles willen maar niet te lang in de keuken staan.

Wat heb je nodig

  • Kleine mobiele gasbrander of je eigen fornuis
  • Grote stevige pan met deksel
  • Scheut olijfolie
  • 1 schone roodbaars van 1 kg
  • 1 witte ui in grove blokken
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • ½ flespompoen geschild en in dunne plakken
  • 8 tros tomaten in blokken
  • 1 rode paprika in repen zonder zaad
  • 1 glas witte wijn voor de saus
  • Peper en zout uit de molen
  • Lekker vers olijfbrood van de goede bakker

En natuurlijk de OmroepBrabant boom boom box met salsa muziek erop, die zou kun je winnen bij Eefke
in het programma [Muziek Enzo.]

Hoe te maken

Dutch CuisineZet de grote pan met wat olijfolie op de brander en leg er de schone vis in.
Voeg eerst de ui en knoflook toe dan na een paar minuten de tomaten en de plakjes pompoen dan nog de paprika.
Giet er de witte wijn bij en een beetje water. Peper en zout en leg de deksel op de pan.
Ga verder met poetsen of ga zitten kijken en drink de rest van de wijn op.

Na 20 minuten kan je de vis op een schaal leggen en met wat olijfbrood heerlijk opeten.

Zo lekker om met je brood al die groenten en vis met die zachte saus op te eten.

 

   

 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief