De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Goed gevulde vispotje

Over heel de wereld eten we vis, we maken er vaak een potje van. Als ik op vakantie ben of zomaar even onderweg en
langs een kustplaatje kom dan breng  ik altijd even een bezoekje aan de haven.
Zelfs het oude Schipperskwartier in Antwerpen kwam ooit voorbij. Ik heb ook nog een jaartje in Breskens gewoond.
En wat wil het toeval …… jawel naast een schipper. Hij bracht met regelmaat vis bij ons binnen en niet te weinig.
Of dat kwam omdat mijn vader vaak onderweg was, daar ben ik nu nog steeds niet achter.

Maar het was een allegaartje aan vis en wat doe je er mee?

 Wat heb je nodig

  • 200 gram kabeljauw
  • 200 gram heekfilet 
  • 1 klein scholletje 
  • 6 sjalotten 
  • 40 gram bloem
  • 40 gram Boter
  • 500 ml visbouillon 
  • 150 room
  • 1/2 citroen citroensap
  • 100 gram wortel 
  • 50 gram prei 
  • 1 blad groene kool
  • 2 stengels bleekselderie 
  • 5 takjes bladselderij  
  • Peper Zout
 

 

Hoe te maken

Dutch Cuisine

Snij de vis in grote stukken en verwijder eventuele graatjes. Was en snij de groenten in stukken
de wortel wat dunner zodat ze gelijk garen. Verhit de boter en fruit de gesneden sjalot, zachtjes 3 minuten.
Voeg er de bloem aan toe samen met de mosterd en laat het vervolgens nog 1 minuut zachtjes garen.

Giet de visbouillon er beetje bij beetje al roerend bij zodat het een saus kan worden.
Voeg nu de  groene kool, bleekselderij, wortel en prei toe.

Leg er de in grote stukken gesneden visfilets in en laat het 5 minuten opstaan.

Giet de room erbij en pers er het sap van de citroen bij.

Op smaak brengen met peper en zout en wat gesneden bladselderij.

Zo lekker 
 Vismarkt  Thailand 

 

 

 

Vismarkt Gambia

 Kust Gambia 

 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief