De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
Gevulde flespompoen 

We mogen weer. Maar het is geen weer.
Eten na sluitingstijd.
Mogen uiteindelijk de terrassen open zitten we in de regen, heb ik weer.
Maar als het zonnetje dan toch doorkomt en je zit net lekker aan een goed glas blijkt de tijd weer tegen te zitten. Een moeten we weer huiswaarts.
Maar daar hebben we de pot al klaar staan, een heerlijk recept dat ik deze morgen al heb gemaakt en waar we nu geen werk meer aan hebben. 

 

Wat heb je nodig

  • 1 grote flespompoen.
  • 300 gr verse doperweten
  • 2 teentjes knoflook, plat slaan en fijnhakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 flinke theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 2 tl gedroogde majoraan
  • 100 ml water
  • 1 flesje witbier
  • Flink wat geraspte extra belegen kaas of geitenkaas of helemaal geen kaas
  • Peper en zout

Voor het gehakt 

  • 500 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sambal
  • Peper en zout
  • 1 blikje tomatenblokjes 200 cc
 

Hoe te maken

Dutch Cuisine

Begin met de pompoen
Snij de pompoen in de lengt door en bestrooi de snijvlakken met de paprika en kerriepoeder.
Leg ze vervolgens in een braadslee op wat olie, zo kunnen ze in de oven op 190 graden voor ongeveer 45 minuten.
Als ze gaar zijn lepel je de pitten eruit. En schep je de pompoen helemaal uit.
Nu kun je je eigen boontjes doppen. Bak de sjalotjes en de knoflook even aan in een pannetje met de een scheutje olie.
Voeg de kruiden toe paprikapoeder, kerriepoeder, kaneel en de gedroogde majoraan. Breng op smaak met zout, peper. 
Giet het witbier erbij en voeg nu pas de doperweten en de verse blokjes tomaat toe en breng het rustig aan de kook.
Laat ongeveer 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
 

 Opmaak

Maak nu het gehaktmengsel klaar in een braadpan. Verhit de olie en voeg als eerste de knoflook en de paprikapoeder toe.
Vervolgens het gehakt. Nu kan de sambal erbij en even daarna de tomatenblokjes.
Laat 10 1à15 minuten zachtjes pruttelen. Op smaak brengen met wat peper en zout.

 

Gevulde Pomoen4

 

 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief