De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
Gegrilde makreel met prei 

Zo fijn dat de zomer eraan komt
Tijd voor een lekker visje met een goed glas witte wijn op het terras.
Gegrilde makreel met prei en knolselderij

Wat heb je nodig

4 makreelfilets ( dubbele)
1 knolselderij
2 dunne preien
1sjalot
Olijfolie
Beetje tijm en een knoflookteentje
Peper en zout
 
Mouse van knolselderie
Als je veel tijd hebt.
Verwarm de oven voor op 180 °C. smeer de knolselderij in met olijfolie en pak hem in aluminiumfolie helemaal
in en pof in circa 90 minuten gaar in de oven. Haal de knolselderij uit de oven en laat de knolselderij in de folie
wat afkoelen. Verwijder de schil en eventuele bruine plekken. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer deze in
de keukenmachine met het sap van de limoen en olijfolie tot een gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout uit de molen en versgemalen peper. Eventueel nog door een bolzeef wrijven.
 
Vandaag maken we deze
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1-2 cm. Kook ze af in water met zout.
Laat ze rustig gaar koken en giet ze af, BEWAAR wat van het kookvocht.
Maak er een gladde mousse van in de keukenmachine en giet er een beetje kookvocht bij.
Voeg er nog wat olijfolie aan toe en breng op smaak met peper en wat zout.
 
 

 

Dutch Cuisine

Rolletjes van prei

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het donkere groen van de preien.
Bewaar deze om straks de saus te maken. Neem kleine preien en was ze schoon. Snijd de preien
vervolgens in stukken van 8 centimeter. Besmeer ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal ,
giet er een beetje vocht van de knolselderij bij.
Zet het geheel 25 minuten in het midden van de oven.
 

 

 


Groene saus

De groene bladen van de prei gaan we ook gebruiken.
Eerst blancheren we de lange groene bladen van de prei, dan snijden we van de mooie stukken lange dunne repen ( schoenveters) 4 stuks.
Zet in een pannetje de gesnipperde sjalot en een fijn gehakt knoflookteentje aan met wat olie en een beetje kookvocht van de knol en laat het
zachtjes gaar worden. Fijn malen met de staafmixer en door een bolzeef wrijven. Laat de room inkoken tot de helft en voeg er het groene
vocht van de prei aan toe. Op smaak brengen met peper en zout.

Makreel en opmaak

Grill of bak de makreel in wat olie en bestrooi deze met peper en zout. Daar leg ik dan ook de tijm en wat knoflook bij.
Leg een mooie strik van de prei “veters” om de twee rolletjes prei. Schep de mousse op het bord.
Er mag natuurlijk ook nog een gegrilde tomaat bij, heerlijk.

 

 Makreel grill prei knolselderij 2
 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief