De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
Eigen hamburger of van Ben 

 Vandaag is het 6 mei en Internationale Anti-Dieet Dag

Op de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en bewegen.
Dus dacht ik gelijk aan mijn maat Ben Sprenkels van de Aogse Markt, daar hebben ze een fantastische grill waar nog mooiere hamburgers op gaan.
Daar laat ik me dan zo nu en dan heerlijk verwennen en drink er dan een Rodenbach Crand Cru bij super lekker.

En je weet een hamburger kan je niet netjes eten.

Maar zelf aan de gang kan ook en best te doen er zijn een paar zaken waar je op moet letten.
Goed rundergehakt niet te fijn gemalen ik snij hem uit de vang.
En mijn tot nu toe geheime kruidenmengsel zonder zout die bestrooien we er pas op als hij op de grill ligt.
En je eigen tomatenketchup we hebben toch tijd zat vandaag.

Wat heb je nodig
De hamburger ( 600 gr)

3 theelepel pikante paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
4 theelepel donkere basterdsuiker
1/2 chili peper
1 eetlepel Worcestershire saus
1 theelepel versgemalen zwarte peper
 
garnering 
Broodjes
Sla, tomaat, plakjes augurk
Gebakken spek
Gebakken spiegeleitje
Evt een plak kaas
Koolsalade en bak er verse friet bij

Hoe te maken

Dutch CuisineDraai zelf of haal voor 200 gram per persoon rundergehakt. Meng hier de kruiden door en vorm ze tot een

bal die ja daarna plat drukt. Leg hem op de grill en draai hem na 2 minuten om. Bestrooien met zoet en weer omdraaien

na 3 minuten. Even aan de zijkant laten rusten leg er een plak kaas op en laat deze rustig smelten.

Nu de je broodjes doorsnijden en grillen. Zet alles klaar en maak je bord op.  

Neem de boorden en leg er wat gewassen veldsla op. En dan leg je de filets op de gewokte groenten.
Druppel de kruidendressing eromheen en ik zou zeggen smakelijk eten. En drink er een Tripel bij!

 

 

Eigen tomaten ketchup

 Scheutje olijfolie
1 grote ui,
1 bleekselderij steel ( even met de dunschiller eroverheen)
3 plakjes verse gember
3 teentjes knoflook
½ chilipeper
2 geroosterde rode paprika’s
120 gram bruine suiker
1 kilo tomaten uit blik .
350 cl water
20 cl rode wijnazijn
Zout en peper
Hoe te maken
Zet een middel grote steelpan op het vuur en giet er een goede scheut olie in.
Pel de ui en snij hem in grove blokken, voeg bleekselderij, gember, knoflook,
chilipeper en de rode paprika in stukken gesneden aan toe.
Breng dit zachtjes aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.
Doe de tomaten en een het water erbij en kook tot het vocht ongeveer de helft is ingekookt.
Haal alles van het vuur af en pureer het in een blender of staafmixer
Op smaak brengen met peper en zout
 
 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief