De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
 Asperdel
Nog twee weken kunnen we genieten van De koningin van de groente, elfenbenen, het witte goud, en dan voor mij die van de Brabantse Wall.
En nu we op de terrassen kunnen zitten met goed gezelschap is het een aanrader om eens wat anders te doen iets speciaal een Asperge-frikandel speciaal dan wel te verstaan.
 
Hoe gaan we dat doen?
Schil de asperges en kook ze in water met 20 gr zout per liter in 8 minuten beetgaar.
Leg ze in een bak met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Dan gaan we bouwen

 

Dutch Cuisine

Het makkelijkste is als je van te voren wat zoet-zuur maakt van water azijn en suiker
Wat verse gember en een Spaanse peper erin en even aan de kook brengen.
Deze verdeel je in drie kommetjes en geef ze drie smaken.
Een met frambozenazijn, een met wat sinaasappelsap en een met appelazijn.
Snij dan radijsjes, in verschillende vormen en marineer ze in de verschillende bakjes met zout zuur.
Dit kan je dan ook doen met dunne plakjes gele en chiochia biet
en dunneplakken en koolrabi. Maar voel je vrij en ga helemaal los.

 

 

Lente uitjes, crème van rode paprika, mayo van olijfolie met limoen en appelazijn,
Mosterd, gekookte eidooier, kleine snippertjes van sjalotten en het gekookte eiwit
 
Spaanse Pata negra, tomaten blokjes, olijven, paprika geel in blokjes, tuinkers, radijs
 
Dutch Yellowtail, gele peper, rode ui, radijs, kleine roosjes gekookte bloemkool, piccalilly
 
Tartaar Japanse kers, blokjes komkommer, blokjes appel radijs, Lente-uitje, sjalotjes,
bietjes, langzaam gegaard eidooier, fenegriek.
  
Voor de gevorderde onder ons is het lekker om e10 eidooiers te garen op 50 graden in olijf olie,
heerlijk bij de asperge met groenten.

 

 asperge frikandel04

 
 
Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten op Instagram 
  instagram

 

 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief