De winkelwagen is leeg
Dutch Cuisine
Cubaanse ossenstaart

Eten in Cuba is vrij simpel. Bijna altijd rijst en (zwarte) bonen.
En het zijn vlees  echte vleeseters. Er wordt vooral varken en kip gegeten.
De invloeden uit de Cariben zijn overal terug te vinden en de smaken vanuit Spanje en Afrika komen dan daar nog bij.
Met knoflook, uit, oregano,  peper en zout als smaakmakers komen ze een heel eind geen fratsen met kruiden. Die creativiteit mengen ze in hun muziek

 Cubaanse Ossenstaart.

Malse en heerlijke instant ossenstaart gekookt in een rijke en complexe saus op Cubaanse basis met citrus, paprika, tomaten en oregano.
De stoof pot is perfect een doordeweekse avond.

Wat heb je nodig

Voor de Marinade/Saus

6 teentjes Knoflook in blokjes gesneden
1 tl Oregano
1 tl Komijn
laurierblad
1 kopje water
1 Limoen geperst
1 kop Droge witte wijn
1/2 el Zout
1/2 el Zwarte Peper

Voor ossenstaarten
1 el olie kokos, of olie
1 kg rundvlees ossenstaarten
1 hele wortel in blokjes gesneden
1 middelgrote rode ui in blokjes gesneden
100 gram witte kool, dun gesneden
1 grote poblano in blokjes gesneden
4 tomaten blokjes gesneden tomaten
1 habanero peper (optioneel) kleine spleten in de zijkanten gesneden

Hoe te maken

Dutch Cuisine

Meng knoflook, oregano, komijn, laurier, sap, wijn, zout en peper. Marineer de ossenstaart een nacht.  
Draai de ossenstaart halverwege om zodat alle delen van de ossenstaart bedekt zijn.
Haal de ossenstaartjes uit de marinade en dep ze droog.

Zet een pan met dikke bodem op het vuur en bak de ossenstaartjes aan alle kanten bruin. Haal ze dan eruit en zet even opzij.

Voeg de uien, wortelen, poblanos (milde groene chilipeper) en prei toe en bak 3-4 minuten. Vervolgens e helft van de kruiden toevoegen. rustig aan bakken.Giet het water en de wijn toe en gaar ze in het vocht en het sap van de limoen.

Voeg de ossenstaartjes toe aan de pot. Zet de het deksel op de pan en laat het langzaam gaar stoven.

 

Serveer tip.
Als je dan nog een blik zwarte bonen openmaakt en warm maakt in de saus en de CD Cuba Linda van Maite Hontelé op zet voel je je gelijk Cubaans.
Drink eerst een Cuba Libre
Cuba Libre-cocktail met verse munt wordt toegevoegd om deze versie te verheffen tot ergens tussen een Cuba Libre en mojito te samen in een glas
Stamp de limoenen fijn met de munt en giet er 30 ml limoensap bij en 60 ml Havana Rum aanvullen mrt 120 ml cola nog wat ijs en proost. Geniet ervan.

 

 Asperge Vos
 
 
 
 

Gewoon leuke dingen

Roosendaal lezing [Klik Hier]

BNdeStem  ARTVARK[Klik Hier]

Stoof in Kriekenbier [Klik Hier]

 

Inschrijven nieuwsbrief